El fals joc net.

fairplayfalsQue el futbol està molt crispat, és una asseveració en què gairebé tots estarem d’acord. Que hi ha jugades que ajuden a crispar encara més l’ambient, també ho estarem. Una d’elles precisament ve de la “norma” de llançar la pilota fora del terreny de joc quan un rival o un company aquesta estès sobre el terreny de joc, “presumptament lesionat”. 

L’esperit de la norma és l’esportivitat. No podem seguir jugant si hi ha un jugador lesionat sobre el verd gespa. Aquí estaríem tots d’acord i aquest és l’origen que es pretenia. Avui en dia aquesta mateixa acció es pot utilitzar amb la intenció d’interrompre el joc, tallar el ritme o una jugada de perill al rival, perdre temps, .. etc, lluny de l’origen que era atendre un lesionat.

Fins i tot aquesta falsa esportivitat queda plasmada quan un equip retorna la pilota 40 o 50 metres més endarrerida d’on la tenia el rival. Em pregunto jo: és això esportiu?

Ja es va voler regular que fos decisió exclusiva de l’àrbitre aturar o no el joc en funció de la presumpta gravetat de la lesió. Per què segueixen els jugadors obligats a llançar la pilota fora quan un rival està en el sòl?. Per què no es regula que cap equip llanci la pilota fora?. S’acabarà allò de la teva no l’has tirat i jo si, l’altra vegada tampoc ho has fet …, tot això que ajuda a encendre encara una mica més els ànims sobre d’un terreny de joc.

Lògicament si qualsevol jugador observa un rival o un company greument lesionat, llançarà la pilota fora, sinó enllà amb la seva consciència. Si no estarà l’àrbitre amb l’ajuda dels seus assistent i 4 àrbitre, el qual haurà de prendre la decisió. Creieu que tots aquells que es retorça de dolor per la gespa i que 30 segons després estan Sprint, seguirien fent si els deixéssim per exemple 3 o 4 minuts fora sense poder jugar, deixant en inferioritat numèrica al seu equip?

Article extret del Blog de Pichi

logo-fair-playCrec que això que diu en Pichi, caldria que ens ho apliquèssim tots en major o menor messura, per què a la Segona Territorial hem presenciat alguns partits  impresentables.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s