Recull premsa. Copa Catalunya. Sallent – Caldes, 6-3

Recull de l’extensa Crònica publicada a Golcat. Fotos @sergi_vargas

Gols, polèmica, nervis, emoció, joc vibrant…. tots els ingredients possibles s’han donat cita en el duel de Copa Catalunya al camp del CE Sallent, que ha servit per tancar la temporada al #futbolcat amateur.
SallentCaldesCopaCatalunyaEntregatrofeucampioLliga
Besora (president Sallent), Alberto, i Arcadi Prat (subdelegat FCF-Bages)

Fins a 9 gols han pogut veure els assistents al Municipal sallentí, en un partit que ha tingut de tot i que ha deixat el Sallent a la ronda de quarts de final de la Copa Catalunya Territorial, competició estrenada enguany en el nou format doble.

 SallentCaldesCopaCatalunyaSalutacioMiguelAngel
El ex-primera divisió Miguel Angel saludant als jugadors del Sallent.

 CE Sallent i CF Caldes, futurs rivals al grup 4 de Segona Catalana, han tancat la temporada amb un partit que, malgrat les nombroses baixes d’uns i altres per les alçades en què ens trobem, ha deparat un bon espectacle per als més d’un centenar d’aficionats que han seguit el partit al  Bages.

 L’enfrontament ha començat amb un CF Caldes més incisiu que els locals i amb una primera ocasió de gol molt clara al minut 8 de partit. Arnau Fortuny, el jugador més destacat del seu equip, ha assistit al seu company Aaron, que no ha pogut marcar davant la sortida i intervenció del porter Xiscu.

 SallentCaldesCopaCatalunyaplantilla
La plantilla posant amb el trofeu de campions de Lliga.

Passat el quart d’hora, els vallesans han tornat a avisar sobre la porteria del Sallent. Aaron ha fregat un cop més el gol després d’una jugada d’Arnau. Al contraatac, els locals han gaudit de la primera ocasió de gol amb un xut de Garci rebutjat per Aleix en una gran aturada. De fet, aquesta actuació del porter calderí ha estat la darrera que han pogut gaudir els aficionats visitants perquè, uns instants després, Aleix ha estat expulsat per tombar un davanter sallentí a la frontal de l’àrea quan es plantava sol a la porteria. L’acció ha penalitzat, i molt, el Caldes, ja que s’ha quedat amb 10 jugadors i ha hagut d’utilitzar un jugador de camp com a porter, en absència d’un suplent a la banqueta per a Aleix. L’exjugador-entrenador del CF Ripollet a Primera Catalana Marc Fortuny ha pres la responsabilitat de posar-se els guants i defensar durant tot el partit la porteria del CF Caldes.

En el xut de la falta, Dani ha marcat de tir directe, avançant els sallentins en una jugada rodona per als bagencs. Els homes d’Óscar Castel, però, no han abaixat els braços i han mantingut la seva empenta tot i jugar amb un home menys. Els vallesans han seguint trobant espais per intimidar la porteria de Xiscu i han tingut el premi al seu esforç amb el gol de l’empat. Fran Garcia ha pentinat la pilota per a Aaron, que aquesta vegada no ha perdonat davant el porter del Sallent.

SallentCaldesCopaCatalunyaCalafell

A la represa, el Caldes ha posat l’ai al cor als seguidors locals amb el seu segon gol, que capgirava la victòria inicial del Sallent. Una cessió al porter Xiscu massa curta era aprofitada per Arnau Fortuny, que marcava el segon gol del Caldes amb una precisa vaselina. L’alegria, però, per als visitants ha durat ben poc. Una caiguda d’Alberto molt protestada era assenyalada amb un penal per als de casa. El mateix Alberto no perdonava des dels onze metres i establia el gol de l’empat.

Pocs minuts més tard, el CE Sallent ha tornat a marcar capgirant novament el marcador. Una gran jugada de Garci acabava amb una passada milimètrica per a Yuti, que només havia de rematar a porteria buida per establir el 3 a 2.

 Al minut 67, després de diferents intents del Caldes per igualar el marcador, ha arribat el gol més brillant de l’eliminatòria. Un xut pràcticament des de migcamp de Pla ha aixecat els aficionats dels seus seients, marcant per tot l’escaire un autèntic golàs per al Sallent. Era el 4 a 2 i, per primer cop, els bagencs dominaven de dos gols el partit.

 Els visitants han acusat el quart gol en contra i durant alguns minuts han semblat diluir-se en el terreny de joc. De fet, els calderins han encaixat un nou gol al minut 74 en una gran acció de Garci. A la jugada següent, el col·legiat Óscar Roldán de Pedro ha assenyalat un polèmic penal favorable al Caldes per una caiguda d’Arnau Fortuny. El mateix pitxitxi calderí ha establert el 5 a 3, resultat que ha perdurat fins al temps d’afegit, quan Yuti ha tancat la golejada dels bagencs amb el sisè gol.

El CE Sallent acabava de forma brillant una temporada històrica presentant les millors dades entre els equips del futbol català amateur i accedint a la ronda de quarts de final de la Copa Catalunya Territorial.

 Malgrat la derrota, el CF Caldes valorava positivament el partit tenint en compte les baixes que presentaven els calderins i les circunstàncies adverses que ha presentat el duel a Sallent. No és per menys, ja que els del Vallès Oriental han pogut celebrar recentment el seu centenari i enguany, l’ascens a Segona Catalana.

 El porter del CE Sallent Chiscu Rodríguez es mostrava molt satisfet per la classificació del seu equip per als quarts de final: “teníem moltes ganes de passar la ronda, malgrat que només havíem pogut entrenar un dia, el passat dijous”. Chiscu, renovat finalment per una temporada més amb els de Jordi Capellas, opinava sobre la marxa del partit i les claus de la victòria: “la jugada fonamental ha estat la de l’expulsió del porter del Caldes. Ens posem per davant i es queden amb un jugador menys. A partir d’aquí, molta lluita i molt esforç, ja que també teníem jugadors juvenils i menys habituals per jugar el partit.”.

 El jugador sallentí també parlava del seu acord de renovació i de la propera temporada del seu equip, ara a Segona Catalana: “estic molt content de seguir al CE Sallent una temporada més. Jo estic molt a gust aquí, sóc de Sallent, visc aquí i és el club de casa. El club està formant una plantilla molt interessant per afrontar la nova categoria de Segona Catalana. Jo crec que tenim opcions clares de salvar-nos, encara que serà complicat perquè hi ha rivals de molta qualitat com aquest mateix CF Caldes, que sincerament m’ha agradat molt, a banda dels equips de Sabadell, Terrassa, Gironella i molts altres”.

Per la seva banda, el tècnic del CF Caldes Óscar Castel valorava l’esforç dels seus jugadors en un partit que s’ha complicat molt per als seus interessos a la primera part: “avui, els jugadors han tornat a treure el millor d’ells mateixos, com ha passat en altres ocasions, s’han crescut en els moments de més adversitat, com ens ha passat en aquest partit”. L’entrenador aragonès admetia la dificultat de l’eliminatòria, en unes dates molt complicades per als jugadors: “hem vingut amb jugadors del juvenil per tancar una convocatòria que presentava moltes baixes. Però hem donat la cara fins al punt de remuntar el partit. Després ens hem tancat massa, a més que l’empat ha vingut molt ràpid en una jugada molt discutible. En tot cas, res a dir del Sallent, ha estat un gran rival i els felicito per passar als quarts de final”.

Óscar Castel també explicava la seva continuïtat a la banqueta del CF Caldes, un cop assolit el campionat de lliga a #3cat5: “després d’una temporada com hem fet, no tenim més que paraules positives per aquests jugadors. Sempre és complicat quedar campió sigui a la categoria que sigui. He renovat perquè estic molt content en aquest club i per les meves circunstàncies personals. La meva dona és de Caldes i visc allà. Era el millor que podia fer”.  L’entrenador dels calderins tancava la seva intervenció amb paraules d’agraïment per al club vallesà: “s’ha de valorar i molt l’esforç constant i diari que fa la junta d’aquest club. Estem preparant una plantilla competitiva per a l’any vinent. La bona temporada ens ha donat molt ressó i molts jugadors se’ns han ofert per venir a jugar a Caldes de Montbui.”.

 “El nostre objectiu, un cop recent ascendit de categoria, no pot ser cap altra que mantenir-se a Segona Catalana”, assegurava el tècnic Óscar Castel minuts abans d’emprendre el seu viatge de tornada a l’Aragó.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s