Els diferents noms i escuts

D’ençà de la fundació del Centre d’Esports Sallent, diferents escuts són els que han defensat els nostres jugadors a la seva samarreta.

El club també a patit petites variacions en el nom de l’entitat en diferents époques unes forçades, i altres per intentar recuperar el nom en català:

ELS NOMS

1913-1920. Sallent F.C.

1920 – 1927. Unió Sportiva Sallent.
El club s’anomenà Unió Sportiva Sallent, US Sallent, i fou l’antecessora del CE Sallent.

1939 – 1980. Club Deportivo Sallent.
Degut a la victòria en la Guerra Civil Espanyola del costat franquista i amb la imposició d’una dictadura militar, que va prohibir d’usar la llengua catalana el club va passar a anomenar-se Club Deportivo Sallent, CD Sallent.

1980 – 1990. Club Esportiu Sallent
Amb la instauració de la democràcia, el club va voler recuperar el nom català, però a través d’una traducció directa del nom españolitzat, amb la qual cosa es va emprar durant força anys l’erroni Club Esportiu Sallent.

1990-2011. Centre d’Esports Sallent
És recupera el nom originari de la fundació del club, Centre d’Esports Sallent.

2011-Avui. Centre d’Esports Sallent F.C.
Repassant l’acta fundacional de l’entitat observem que el nom originari de l’entitat és amb les lletres F.C. al final, corresponents a Foot-ball Club. Potser seria bo recuperar-les en la denominació oficial i així també enllaçà amb aquell primer Sallent F.C. de l’any 1918.

ELS ESCUTS
(PENDENT DE REVISIÓ HEM DESCOBERT FORCES NOVETATS)

1939-1955

Aquest escut creiem que es començaria a utilitzar finalitzada la Guerra Civil, doncs en ell hi apareixen les lletres C, D, i S, corresponents a la denominació de CLUB DEPORTIVO SALLENT que es va adoptar per espanyolitzar el nom de l’entitat.

Desconeixem si s’empraria durant la República amb la lletra E, enlloc de la D.

Sabem segur que el duien el Sallent els anys 1942, i 1946, ja que en fotografies d’aquests anys l’escut és a l’elàstica.

Pel que fa als colors, el pont de la vila, gòtic, encerclat, aniria possiblement en color blau, les lletres, C, D i S en els uniformes apareixen en un color més clar segurament en blanc o groc, en un programa de l’any 1942 tot l’escut és blau.

El pont gòtic ha estat un element tradicional en els escuts de la Vila.

1939-1986

Aquest escut amb variacions és el que ens ha arrivat fins avui dia.

Sabem segur que el 1939 ja s’utilitzava.

Segueixen apareixen les inicials C i D, i surt per primer cop el nom de l’equip Sallent,  a sota del nom del club un cordo daurat, de bisbe?. També hi apareixen els colors del club el blau i el grana, amb una pilota de tireta al mig, el pont vell de la Vila sobre el riu Llobregat, però perdent ara la seva estètica gòtica, al peu, sota al pont, no s’aprecia que hi ha (les montanyes de Montserrat?). L’escut és rodejat d’una bordura daurada, i coronat per una filigrana també d’or.

1986-2009

Amb aquest escut es redefineixen les formes de l’escut, perdudes les antigues, al no disposar de cap imatge de bona qualitat i necessitant un escut modern per a les publicacions de impremta de l’entitat, això si, es preservant els elements reconeixibles de l’antic.

Els colors són el blau i el grana, la pilota que canvia de model, de color marro fort, el pont de marró clar, i el riu Llobregat de blau cel, segueix apareixen un simbol sota el pont que desconeixem que significa. La bordura en groc i l’element flotant, al peu, sobre les aigues del Llobregat en groc.

Hi apareixen les lletres C i E, i es catalanitza el nom de l’entitat, a CLUB ESPORTIU SALLENT, obviant això si el nom fundacional de l’entitat CENTRE D’ESPORTS SALLENT F.C.

 2009-Avui

Al 2009 es fa un lleuguer reestiling a l’escut.

Bàsicament és reduixen el nombre de colors emprats, quedant tant la pilota, com el pont, el cordó i l’orla de color daurat.

Es redefineix de nou la pilota, i guanya pes dins l’escut.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s